Sokolov: Hřiště u Centrálky jde do druhého výběrka (TV Západ)

Podruhé vyhlásilo město Sokolov výběrové řízení na dodavatele úprav nově nabytého pozemku u školy zvané Centrálka. Menší území by mělo sloužit školákům už příští rok.

dezinfekce

„Na to první výběrové řízení se nepřihlásila žádná firma. Podle našeho názoru je to také proto, že firmy v době, kdy jsme výzvu dávali na veřejnost, tak už měly roční plán max. naplněný. Tzn., že z kapacitních důvodů se nemohly přihlásit. V to pevně věříme. Nicméně teď jdeme do druhé výzvy. Nic nenecháváme náhodě. Takže spoustu firem upozorňujeme na to, že je výzva venku. Přímo jim říkáme, pozor, na eZAKu se objevila naše výzva na rekonstrukci či na výstavu dětského hřiště, tak se na tu zakázku podívejte, příp. budeme rádi, když se přihlásíte. Máme na to připraveno včetně DPH dva miliony korun. Chceme tam vybudovat sportovní zázemí pro děti z 2. ZŠ Rokycanova. ZŠ Rokycanova je bohužel obklopena budovami, nemá tam žádné zelené plochy na pohybové aktivity dětí. To hřiště, které budujeme opravdu z kapacitních důvodů, protože tam toho místa úplně tolik není, tak nebude nahrazovat sportovní disciplíny, které děti musí absolvovat v rámci tělesné výchovy, ale bude to opravdu jen takové vyřádění se na to, aby načerpaly další energii buď do další případné výuky nebo, aby si tam odpoledne zahrály a věnovaly se pohybu. A to si myslím, že o to by nám v dnešní době mělo jít úplně nejvíc,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Podle projektu bude nové hřiště na ploše 103 m2 pokryto polyuretanovým povrchem, dalších 71 m2 budou tvořit zatravňovací desky, 70 m2 betonová dlažba a betonové. Zbytek zůstane jako travnatá plocha.

V centrální části hřiště bude postaven dřevěný přístřešek proti nepřízni počasí. Součástí dodávky přístřešku jsou lavice, stoly a tabule. Na východ od přístřešku je navrženo pískoviště. Projekt řeší umístění následujících systémových herních prvků: herní hrad, houpačka „hnízdo“, opičí dráha a trampolíny v zemi. Mimo přístřešek jsou umístěny dvě lavičky. Hřiště bude nově oploceno kovovými rámovými dílci s drátěnou výplní včetně dodávky brány a tří branek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy