Sokolov: Hráči BK prošli úspěšně předsezónní přípravou

Všechny kategorie Basketbalového klubu Sokolov mají za sebou úspěšnou předsezónní přípravu, která byla rozdělena do tří týdenních bloků.

dezinfekce

V druhém týdnu měsíce srpna jako první zahájilo přípravu družstvo přípravky, nejmladších a mladších minižáků (kategorie U 10, U 11 a U 12), poté se připojili kadeti (U 17) a junioři (U 19). V posledním bloku a zároveň v posledním týdnu letních prázdnin se do přípravy zapojil i tým mužů.

První dva bloky proběhly v Toužimi, kde měli sokolovští mladíci připraveny skvělé podmínky pro soustředění. Poslední blok mužů pak již proběhl v domácích podmínkách v Sokolově. Všechna náročná soustředění proběhla dle veliké libosti trenéra Lukáše Šnobla, který s přípravou a přístupem svých mladých svěřenců byl maximálně spokojen. Všechny kategorie absolvovaly náročný týden plný velkých basketbalových, posilovacích a atletických dávek. S těmi se přítomní poprali na výbornou a vše je tak velice dobrým základním kamenem pro úspěšné absolvování náročné sezóny. V loňské sezóně se družstva BK Sokolov umísťovaly na předních příčkách ve svých kategoriích, proto bylo třeba se připravit ještě lépe a posunout své basketbalové dovednosti dále, aby soupeřova snaha porazit BK Sokolov byla ještě obtížnější než loni. V rámci přípravy také sehráli a ještě sehrají hráči BK Sokolov několik přípravných utkání a turnajů, ve kterých se trenérovi Lukáši Šnoblovi mají ukázat některé nedostatky, na kterých je třeba ještě do začátků soutěží zapracovat. Sezóna pro většinu kategorií začíná první víkend v říjnu, takže je třeba dále ladit formu v trénincích a dalších přípravných utkáních a turnajích. První oficiální mistrovské utkání pak sehrají kadeti BK Sokolov (kategorie do 17 let), když se již 23. 9. 2016 od 10:30 hodin utkají na domácí palubovce proti BK Junior Kralupy.

A co čeká hráče a hráčky BK Sokolov v nové sezóně? Kategorie U 10 bude hrát mistrovské turnaje v krajském přeboru, o rok starší hráči budou taktéž absolvovat krajské turnaje U 11. Kategorie U 12 se chystá na oblastní přebor (Karlovarský a Plzeňský kraj), kategorie do 17 let (kadeti) bude nastupovat v nadregionální soutěži (Karlovarský, Plzeňský, Ústecký, Jihočeský a Středočeský kraj) stejně jako kategorie do 19 let a konečně muži budou opět útočit na první místo v krajském přeboru zaručující právo účasti v kvalifikaci o druhou ligu.

BK Sokolov samozřejmě chystá jako každoročně nábor nových basketbalových nadějí (chlapce, ročník narození 2007 a mladší). Při zájmu navštivte stránky zde nebo volejte šéftrenérovi mládeže Lukáši Šnoblovi – 777 224 081.

Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy