Sokolov: Hokejový Baník slaví postup do 1. ligy (TV Západ)

Nečekané vyústění mělo postupového superfinále mezi sokolovským HC Baník a žihadly HC Moravské Budějovice 2005. Po vítězství 4:1 v zápase měl Baník vést 3:1 na zápasy, ale došlo ke kontumaci tří předchozích utkání. Celkově tak Sokolov v sérii zvítězil 4:0 a po dlouhých 22 letech si vyzkouší účast v 1. lize.

dezinfekce

„Sezóna dopadla nad očekávání dobře. Jsme za to rádi. Klíčový moment byl před začátkem sezóny, když jsme se domluvili na spolupráci s Karlem Mlejnkem. Když nám Karel Mlejnek kývl na to, že se vrátí do Sokolova a jako hlavní trenér povede A mužstvo a zároveň si to povede jako sportovní manažer, tak tímto krokem si myslím, že jsme docílili toho, že jsme tam, kde dnes jsme. Za to mu – za mě, patří velké poděkování, protože zde se utvořil určitý okruh lidí, který táhne za jeden provaz. Myslím si, že jsme v klubu nasadili nějakou laťku, které se chceme držet a klub dále posouvat, abychom hráli v první lize důstojnou roli,“ uvedl na tiskové konferenci prezident klubu HC Baník Sokolov Václav Dobřemysl.

I úspěšný trenér zhodnotil sezónu a poděkoval všem za spolupráci. Připomněl i okolnosti postupu a přiblížil své následující kroky.

„My jsme hráčům slíbili, že s každým hráčem budeme sedět a že každému hráči nějakou spolupráci nabídneme. Jaká spolupráce to bude, bych teď nechtěl úplně konkretizovat, ale rozhodně s každým hráčem chceme nějakým způsobem spolupracovat. Ještě než Tomáš předá slovo hráčům, chtěl bych říci, mě se to tedy netýká, ale chtěl bych říci jednu zásadní věc – myslím si, že HC Baník Sokolov může být hrdý na lidi, kteří v klubu a v tom kádru jsou a vybojovali to, na lidi, kteří jsou zde od malička, od prvních kroků na ledě,“ doplnil hlavní trenér mužstva Karel Mlejnek. 

Kapitán týmu vzpomněl na tiskovou konferenci před začátkem této sezóny.

„Já jsem tehdá řekl, že parta je úžasná v kabině a že si myslím, že nás všechny – hráče, trenéry a další a další, sponzory, čeká fantastická sezóna. To se stalo. Prostě to byla fantazie,“ popsal Tomáš Rohan, kapitán s číslem 89.

I navrátivší se odchovanec Baníku, brankář Tomáš Závorka, přidal svůj pohled na tým.

„Mě se líbila vize, kterou si zde nastolili, že v horizontu tří až pěti let by se to mohlo povést. Já sám jsem si ale dal osobní cíl, že bych chtěl, aby se nám to povedlo letos. A to se povedlo. Je to skvělé. Jsem hrozně rád, že jsem toho mohl být součástí,“ komentovala situaci brankářská jednička týmu.

Na tiskové konferenci se nejen děkovalo všem aktérům, ale také fanouškům, sponzorům i zástupcům města, kteří s klubem prožívali horké chvíle závěrečných bojů o postup.

„Byl to adrenalin. Byla to hrdost na náš tým. Na všechny lidi, kteří se pohybují kolem našeho hokeje. Co můžu jako starostka říci více, než jen, že děkuji a že se budeme snažit podporovat hokej dál,“ slíbila starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Ihned po skončení sezóny začne dlouho plánovaná rekonstrukce zázemí hokejistů včetně šaten A týmu.

„Získali jsme týden navíc. Hned začneme rekonstruovat šatny. Věřím tomu, že ta nová prvoligová sezóna už bude v novém,“ dodala Oulehlová. 

Po skončení tiskovky začaly oslavy titulu s programem na stadionu. A přišlo si jej užít několik stovek fanoušků. Hráči byli moderátorem postupně vyvoláni na led, kde se shromáždili spolu s členy realizačního týmu. Následovalo společné focení a průvod městem na Starém náměstí, kde došlo k předání poháru pro vítěze II. ligy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy