Sokolov: Hokejisté převzali nové šatny

Dlouho očekávaná rekonstrukce šaten na zimním stadionu v Sokolově, která začala ve čtvrtek 18. dubna předáním stavby, vyvrcholila ve čtvrtek 12. září jejich předáním hokejistům. Takříkajíc šibeniční termín se ještě před prvním domácím prvoligovým utkáním podařilo splnit.

dezinfekce

Akce, jejímž investorem bylo město, si vyžádala náklady kolem 16,6 milionu korun. Původně se počítalo, že bude stavba zahájena o něco dříve, úspěšné tažení hokejistů do první ligy však natáhlo minulou sezonu na maximum. Na konečný termín rekonstrukce to ale nemělo vliv.

Předání dokončených šaten, které si hokejisté nadmíru pochvalují, se za město zúčastnili starostka Renata Oulehlová a místostarosta Jan Picka. Připomněli, že když před pěti lety viděli, jaké šatny mají hokejisté k dispozici, zůstali nad tím neutěšeným stavem stát málem v úžasu. Podmínky nejen pro dospělé, ale především pro mládež, to byly naprosto nevyhovující. Teď se ovšem úroveň hokejového zázemí posunula o několik a několik úrovní výše. Starostka spolu s místostarostou ocenili práci společnosti ZISTAV, která byla zhotovitelem, že si s tak náročným úkolem dokázala včas poradit.

Celkovou obnovou prošly šatny v prvním a druhém podlaží zimního stadionu HC Baník Sokolov. Stadion byl postaven v roce 1961 a stav šaten i celkové zázemí sokolovských hokejistů bylo v nevyhovujícím stavu. Při opravách a modernizaci došlo ke změně vnitřní dispozice a navýšil se počet hygienického vybavení. Došlo na kompletní výměnu rozvodu energií, opravy konstrukcí, povrchů a podlah. Významným přínosem by měla být nová vzduchotechnika, která někdejším prostorům chyběla. Při rekonstrukci byl kladen důraz i na bezpečnost, vzniklo nové únikové schodiště z mezipatra na chodník před budovou. Nechybí ani elektrická požární signalizace. Modernizované prostory poskytnout ideální podmínky pro malé i velké sportovce. Celá investiční akce byla hrazena z městského rozpočtu.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy