Sokolov: Fotbalisty čeká ostrý začátek. Jako první přijede Hradec Králové

Fotbalisty FK Baník Sokolov čeká už zanedlouho první zápas nového druholigového ročníku 2019/2020. A bude to pořádně ostrý start, protože jako první přijede 20. července na městský stadion Hradec Králové.

dezinfekce

Kromě novinek v sestavě a na místě trenéra čeká na fanoušky také zcela nové ozvučení financované z rozpočtu města. 

Během podzimu přijede do Sokolova postupně brněnská Zbrojovka, Dukla Praha nebo nováček z Líšně. Podzim bude zakončen měsíc před vánočními svátky duelem se Žižkovem. Jarní část ligy začne první březnový víkend a skončí 23. května. V sezóně 2019/2020 se sokolovští fotbalisté utkají se třemi novými soupeři. Z České fotbalové ligy postoupil Slavoj Vyšehrad, z moravskoslezské třetí ligy pak SK Líšeň. Z nejvyšší soutěže sestoupil FK Dukla Praha. Chybět pro změnu budou po minulém ročníku týmy Táborska a Znojma, které sestoupily. Pro sokolovské fotbalisty začne nový ročník v sobotu 20. července v 10:15, kdy jejich soupeřem bude aspirant na postup FC Hradec Králové.

V dalším kole jedou baníkovci na Žižkov a ve 3. kole je bude doma čekat další zvučný soupeř - Zbrojovka Brno (3. 8.). Na podzim do Sokolova přijede mimo jiných také exligová Dukla Praha (28. 9.) nebo brněnský nováček SK Líšeň (19. 10.). Podzimní část ligy skončí 16. kolem a domácím soubojem se Žižkovem 23. listopadu. 

Jarní část soutěže začne během prvního březnového týdne, kdy zamíříme na stadion Zbrojovky Brno. Během fotbalového jara se uskuteční tři vložená (středeční) kola. Hned to první, ve středu 15. 4., bude ve znamení domácího utkání s Ústím nad Labem, na které pak naváže sobotní duel s Vítkovicemi. Ve středu 29. dubna pak baníkovci hrají doma s atraktivní Jihlavou. Ve 28. kole pak středeční zápas proběhne v Třinci. Základní část sezóny skončí v sobotu 23. května, kdy se hráči představí v rámci 30. kola v Hradci Králové.

A ještě k v úvodu zmiňovanému ozvučení stadionu. Realizace projektu se uskutečnila během pouhého týdne a přišla na necelých 200 000 včetně DPH. Cílem akce, kterou financovalo město Sokolov, byla výměna stávajícího zastaralého ozvučení za nové z důvodu nesrozumitelnosti mluveného slova. Realizovala ji firma HDT impex, vybraná na základě zadávacího řízení. Kromě mluveného slova bude mnohem kvalitnější i reprodukce hudby. Ozvučení bude samozřejmě sloužit pro všechny akce pořádané na centrálním stadionu.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy