Sokolov: Druhá etapa úprav pod Hardem začne v říjnu (TV Západ)

Další část lesoparku nad chemičkou v Sokolově se chystá k úpravám. Za zhruba dva miliony korun se upraví rozsáhlé území, které slouží jako spojnice mezi sídlištěm Michal a centrem města. Naváže se tak na první etapu, která se realizovala přede dvěma lety.

dezinfekce

„Už když jsme dělali první etapu, tak jsme samozřejmě věděli, že ten kopec zvaný Hard pod rozhlednou chceme zrevitalizovat takovým způsobem, abychom vytvořili další relaxační a procházkové místo v Sokolově. Tzn., že po první etapě, která je Sokolováky pozitivně vnímána, jsme přistoupili k druhé etapě, jejíž náklady jsme odhadovali přibližně na částku 2 miliony 800 tisíc korun. Dorazilo pět nabídek, ze kterých jsme vybírali. Vítězná nabídka byla na ceně přes dva miliony korun. Tzn., že jsme rádi, že i zde šetříme  koruny. A co je ještě dobré? My jsme samozřejmě v podmínkách pro soutěžení měli nejen samotnou realizaci, ale také tříletou udržitelnost. Jsme rádi, že firma, která vyhrála, tak reference na ní máme zatím opravdu jen pozitivní a věříme, že v Sokolově opět vznikne další procházkové místo,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka.

Přestože město Sokolov využívá řadu dotačních titulů, v tomto případě bude realizovat kompletně za své.

„Tady ta spoluúčast města oproti možnosti získat dotaci tvořila minimální rozdíl, takže jsme dali přednost vlastním prostředkům před tím, abychom šli do dotace,“ potvrdil informaci místostarosta.

Práce na 6,5 hektarech by měly začít v říjnu letošního roku a skončit do května roku příštího. Dojde jak ke kácení dřevin, včetně rizikového, tak k výsadbám. Budou také provedeny zásahy na vybraných stromech z hlediska bezpečnosti.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy