Sokolov: Druhá část lesoparku pod Hardem projde revitalizací (TV Západ)

Úpravy území pod sokolovskou rozhlednou Hard budou pokračovat druhou etapou. V té první se na území 25 tisíc metrů čtverečních proinvestovalo okolo 3,5 milionu korun na kácení starých stromů, výsadbu nových, opravy cest a zřízení odpočívadel s lavičkami.

dezinfekce

„První etapa byla výrazně složitější. Jednalo se o území mezi nemocnicí, hřbitovem a bývalou hrobkou, kde jsme prořezávali v mnohem větší míře než bude v etapě druhé. Budovali jsme tam nové komunikace a cesty, takže to bylo dražší a samozřejmě složitější. Druhá etapa bude bezprostředně navazovat. Týká se to území, od cesty od hřbitova směrem dolů k ulici K. H. Borovského, k ulici Heyrovského, pod hřbitovem, kde přeci jen zásahů už nebude tolik a také předpokládaná hodnota zakázky bude o něco nižší. Území dnes je velmi neudržované, takže základ bude v tom, že budou odstraněny nebezpečné, přerostlé a přestárlé dřeviny. Bude doplněna nová výsadba a udělány menší úpravy terénu tak, aby tato část města mohla sloužit k procházkám a k pohodě,“ popsal místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

V místě se uvažovalo také o sáňkařské dráze, protože v minulosti byl kopec oblíbeným místem pro zimní radovánky. 

„Ta sáňkářská dráha měla být v první části a ne ve druhé. Ale vzhledem k nákladům a hlavně provozování této atrakce jsme usoudili, že by to v Sokolově nebylo výdělečné a od záměru jsme upustili. Ale pamatujeme si, že před desítky let se v této části Sokolova asi nejvíce sáňkovalo, protože se jedná o severní svah. Úpravy proto budou vedeny tak, aby tam děti do budoucna opět mohly sáňkovat,“ ubezpečil Jakobec.

Náklady mají podle rozpočtu dosáhnout maximálně 2,8 milionu korun. Město nebude čekat na dotační titul a akci zrealizuje za své.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy