Sokolov: Dosluhující knihovna přivítala nové čtenáře (TV Západ)

Tradičně s koncem roku se Městská knihovna Sokolov postupně zaplňuje malými školáčky, aby prošly pasováním na čtenáře. Přichází postupně ze všech sokolovských škol. Setkají se s duchem knihovny a získají malý dárek.

dezinfekce

„Letos dostávají knížku, která se jmenuje Básničky na prázdniny. Na knížce je zajímavé to, že vznikla při výtvarném semináři v roce 2016, který se konal pod odborným vedením ilustrátora a výtvarníka, malíře pana    Adolfa Dudka. Seminář se konal zde, vzniklo plno nádherných kreseb a básniček sokolovských dětí. Všechny básničky a kresby právě tvoří tuto krásnou knížku, kterou si děti odnesou. Navíc dostávají ještě takový bonus od knihovny Sokolov. Bonus spočívá v tom, že do konce září se tyto děti mohou přihlásit bezplatně do knihovny, tzn., že neplatí počáteční poplatek,“ vysvětlil místostarosta Sokolova Jan Picka.

„Ahoj děti. Dobrý den. To jsou prvňáčci?“ zeptalo se dětí strašidlo Hejhula Uršula Povidlová Písmenková.

„Já nevím, že by se mi  tady někde zatoulali, takoví,“ podivila se naoko učitelka. 

„Kde jste to sebrala cestou? Kde se to tady vzalo? Tady mohou bydlet jen prvňáčci,“ kroutilo hlavou strašidlo.

„Prvňáčci a knihomolové,“ odvětili dospělí návštěvníci.

„Aha,“ dodal strašidlo a pokračovalo ve výkladu.

Knihovna v sokolovském zámečku přivítá v příštím roce nové čtenáře naposledy. Nedaleko od ní, na Starém náměstí, již vznikají prostory nové. 

„Já jsem strašně rád, že stavba nové městské knihovny pokračuje. Samozřejmě s nějakými dílčími stavebními úpravami, problémy, ale to patří ke každému projektu. Stále ale platí, že termín, který jsme Sokolovákům dali, bude dodržen. Spolu s vedením knihovny už začínáme řešit velký logistický problém, jak všechny knížky přestěhovat. Co nás čeká v souvislosti s touto akcí je, že také strašidlo Hejhula Uršula Povidlová Písmenková se bude muset přestěhovat do nových prostor a protože je jí 311 let, tak si možná bude hůře zvykat. Ale abych úplně odpověděl na to, zda budeme pokračovat v těchto akcích, tak v nich budeme nejen pokračovat, ale tím, že knihovna bude jinak koncepčně, moderně řešena, tak těch akcích bude samozřejmě mnohem  více,“ slíbil Picka.

Rekonstrukce dvou domů na novou knihovnu vyjde město na 38,5 milionu korun. Hotovo by mělo být v příštím roce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy