Sokolov: Dopravní soutěž zná již své finalisty

Dům dětí a mládeže v Sokolově hostil krajské kolo dopravní soutěže mladých cyklistů, kterou vyhlašuje Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy a Ministerstvo dopravy ČR, organizace BESIP.

dezinfekce

Závody se tentokrát za vydatného deště konaly ve čtvrtek 24. května 2018. Utkali se zde nejlepší žáci základních škol z okresů Cheb, Karlovy Vary a Sokolov.

Aby se před náročnou prověrkou všichni náležitě uvolnili, bylo připravené i vystoupení Dominika Fajmona, který všechny přítomné odzbrojil akrobacií na skákacích botách. Kromě unešených dětí mu zatleskali krajský náměstek hejtmanky Petr Kubis, místostarostka Sokolova Renata Oulehlová, republikový koordinátor BESIP Milan Vaníček s kolegou Lukášem Huttou, ředitel krajských hasičů Martin Mulač, ředitel soutěže Pavel Žíha, ředitelka DDM Iva Ondrejková a řada dalších.

Přibližně padesát žáků prokázalo své znalosti nejen v řadě dopravních disciplín. Jejich odolnost a dovednost prověřil i déšť, který je skrápěl celé dopoledne. Děti čekala jízda zručnosti, poskytnutí první pomoci, pravidla silničního provozu, nebo práce s mapou. Do celostátního kola postupují školy v tomto pořadí:

I. Kategorie
1. ZŠ Cheb, Obětí nacismu
2. ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská
3. ZŠ Sokolov, Rokycanova

II. Kategorie
1. ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská
2. ZŠ Sokolov, Rokycanova
3. ZŠ Cheb, Hradební

Organizace se ujal Dům dětí a mládeže Sokolov. Dále spolupracovaly Krajský úřad Karlovarského kraje, BESIP pro Karlovarský kraj, Městské úřady Sokolov a Kraslice, Policie ČR, Městská policie Sokolov a Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje, územní odbor Sokolov.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy