Sokolov: Domov pro seniory se zvláštním režimem bude stát přibližně 160 milionů

Kraj jedná s městem Sokolov o spolupráci na výstavbě domova pro seniory a domova se zvláštním režimem, který by stál v Sokolově. Město Sokolov už záměr připravuje dlouhodobě, má vypracovaný kompletní projekt zařízení s kapacitou 61 lůžek, k dispozici je i vhodný pozemek ke stavbě.

dezinfekce

"Vzhledem k nedostatku lůžek pro občany, kteří potřebují péči 24 hodin denně, a s ohledem na to, že už nyní náš kraj zřizuje domovy pro seniory a se zvláštním režimem v celém regionu, uvažujeme v současné chvíli, že bychom si projekt a pozemek převzali, domov vystavěli a následně i provozovali. Město by přitom mělo garanci, že na svém území bude mít toto potřebné sociální zařízení pro obyvatele ze Sokolovska, ale samozřejmě i z celého našeho kraje, které by bylo dostupné ze všech stran a v blízkosti D6. Celkem by stavba přišla asi na 160 milionů korun, město by pak přispělo částkou 50 milionů,” upřesnila Hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Ještě než záměr bude v červnu posuzovat krajské zastupitelstvo, chce vedení kraje svolat zastupitelské kluby a seznámit se s jejich názorem na tento záměr.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy