Sokolov: Do oprav šaten hokejistů půjde 10 milionů korun (TV Západ)

Sokolovští hokejisté se konečně dočkají oprav svých šaten na Baníku. Město je před vyhlášením výběrového řízení a realizace proběhne ještě letos.

dezinfekce

„My samozřejmě děláme všechno pro to, abychom co možná nejdříve vypsali výběrové řízení. Už je to otázka spíše hodin než dnů. Doufáme, že některá stavební firma se přihlásí. Chceme, aby začala s pracemi co možná nejdříve, protože už nyní víme, že budeme časově trošku ve skluzu. Budou se rekonstruovat nově všechny šatny, které na zimním stadionu jsou. Nyní mám na mysli pro aktivní hokejisty. Tzn. počínaje žákovskými šatnami, o ty, přiznávám, nám jde ze všeho nejvíce, protože malí hokejisté se převlékají v mnohdy v nevyhovujících hygienických podmínkách. Pak samozřejmě přes dorost, juniorku a na pořad dne přijde také samozřejmě A-tým – naši „dospěláci“. Jak už jsem říkal, bohužel a za to jsme se hokejovému klubu již jménem vedení města omluvili, budeme mít trošku zpoždění. Led už nebudou moci využívat hokejisté v měsíci srpen, jak bylo každoročně zvykem, ale začneme led napouštět až od 1. září. Věříme, že se nakonec stihne vše zpracovat tak, aby v září mohli již trénovat a odehrát některé zápasy i na domácím ledě,“ přiblížil dlouho očekávanou akci starosta Sokolova Jan Picka.

Částku na opravy město navýšilo na 10 milionů včetně DPH. 

„Ta rekonstrukce bude spočívat především v tom, že se zrekonstruuje vzduchotechnika, protože ta je velice důležitá v šatnách. Každý z nás v hokejové šatně byl a víme, že právě proto, že výstroj je propocená, nenosí se domů, tak ten pot je velice agresivní a stěny můžeme opravdu malovat pomalu každých 14 dní. Takže funkční vzduchotechnika – to je základ všeho. Pak samozřejmě uděláme nějaké nezbytné opravy stěn a podlah. Zkrátka uděláme všechno pro to, aby z tohoto pohledu byly šatny v naprostém pořádku,“ dodal Picka.

A-tým sokolovského Baníku letos vyhrál základní skupiny 2. ligy Západ. V play-off je zastavil tým HC Moravské Budějovice. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.04.2018 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy