Sokolov: Dlažba v ulici 5. května je hotová, nábřeží bude následovat (TV Západ)

Pokládka žulové dlažby v sokolovské ulici 5. května je hotová. Projekt za 4,5 milionu korun ale ještě čeká na teplejší počasí.

dezinfekce

„My ovšem očekáváme v nejbližších dnech, že dojde k malinké drobné úpravě, protože přeci jenom si přes tu zima dlažba malinko posedala. Tzn., že budeme ještě ty drobné nerovnosti tzv. vyžehlovat nebo spíše realizátor akce. V průběhu jara dodáme slibovaný mobiliář právě do ulice 5. května. Také budou vysázeny stromy. Takže na jaře roku 2018 budeme hlásit ukončení celé akce,“ uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

V místě se připravuje také projekt opravy ulice Nábřeží Petra Bezruče. Zde půjde o skoro trojnásobný objem prostředků.

„Nábřeží Petra Bezruče – to je akce, která bude v letošním roce patřit k těm větším. Očekáváme, že ty náklady se vyšplhají až ke 13 milionům korun. Půjde o to, že na Nábřeží Petra Bezruče budeme dělat nové povrchy – jak silnice, tak i chodníků. Dojde tam k obrácení řešení dopravní situace, protože chodníky od zábradlí předáme domům. Naopak u zábradlí Lobského potoka povede širší vozovka a bude zde také šikmé parkování. Podotýkám, že díky tomu, že místa budou oficiální, tak k mírnému úbytku parkovacích míst dojde. Právě proto jsme udělali parkoviště před Městským domem kultury v Sokolově. Je to vzdálenost zhruba do 100 metrů. Jsme přesvědčeni o tom, že to bude komfortnější řešení. Zároveň s tím novým povrchem dojde také k výměně sítí k veřejnému osvětlení a budeme taky připraveni na to, abychom mohli toto místo osadit parkomaty. Tzn., že se zde bude parkovat za nějaký poplatek. Také dojde k výměně vodovodního řadu a dešťové kanalizace,“ dodal starosta Picka.

Práce by měly být hotovy v srpnu letošního roku, aby na zářijový Den horníků nebyla ulice neprůjezdná. Město také uvažuje i zvýšení počtu parkovacích míst na náměstí Budovatelů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy