Sokolov: Divočáky budou zahánět ultrazvukové odpuzovače

Divoká prasata, která pronikají do intravilánu města a páchají zde škody na zeleni, budou ve volnočasovém areálu lesoparku Bohemia zahánět ultrazvukové odpuzovače. Město Sokolov je sem umístí i díky dotaci ve výši 50 000 korun, kterou na jejich pořízení získalo od Karlovarského kraje.

dezinfekce

Dotace je poskytována z rozpočtu kraje v rámci programu na snížení výskytu prasete divokého v obydlených a obyvateli jinak využívaných oblastech Karlovarského kraje.

Přemnožení divočáci jsou v současnosti problémem nejen Sokolova, ale i řady dalších měst a obcí. V Sokolově se objevují hlavně v okrajových částech města, mezi které patří i zmiňovaný volnočasový areál lesopark Bohemia. Proti černé zvěři se nasazují například pachové ohradníky nebo ultrazvukové odpuzovače. Ultrazvukové odpuzovače (plašiče) generují specifické ultrazvukové signály s vysokým ultrazvukovým kmitočtem, který je pro divokou zvěř nepříjemný. Zvěř proto po krátkém čase prostor, ve kterém přístroj působí, opouští. Odpuzovač divokou zvěř nezabíjí, ani nezraňuje, jen vymezuje prostor, ve kterém by se neměla pohybovat.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy