Sokolov: Den horníků ve znamení XXII. setkání hornických měst a obcí

Sokolov v sobotu 8. září ožije vzpomínkami na hornickou historii, stejně tak jako bohatým doprovodným programem. Hornickou pouť, jako již tradičně, zahájí hornický průvod městem. Jen ten letošní bude o několik set účastníků větší, protože se do Sokolova sjedou hornické spolky z celé republiky.

dezinfekce

Celý houf dorazí až na náměstí Budovatelů, kde proběhne slavnostní stužkování a předávání pamětních listů. Volně zde naváže program v rámci Dne s armádou České republiky. Nebude chybět tradiční oceňování válečných veteránů, kdy sílu okamžiku navíc podtrhne přelet gripenů.

Pokud se vám místo před Hornickým domem zalíbí, můžete se těšit na vystoupení tanečních skupin, dechového orchestru a po 15. hodině na známé písně Michala Davida. Se svým bandem zahraje od 17 hodin zpěvák, skladatel a textař Michal Hrůza, a protože krása střídá hrůzu, tedy nádheru, od 19 hodin nastoupí na hlavní pódiu zpěvačka Bára Basiková. Program na náměstí Budovatelů zakončí slovenská vokální skupina Fragile složená ze známých osobností, jíž je například i Soňa Norisová.

Za Městským domem kultury se rovněž budou dít věci. Po celé odpoledne zde bude prezentovat svou práci Policie České republiky a Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje. Společně vás následně strhnou dynamickou ukázkou činnosti pořádkové jednotky Krajského ředitelství Karlovarského kraje a zmiňovaného hasičského sboru.

Na své si přijdou i všichni, kdo navštíví Staré náměstí - zde se budou představovat národnostní menšiny. Pro návštěvníky si připraví tradiční taneční ukázky i pokrmy z národnostních kuchyní. Od 10 hodin můžete shlédnout nejen výstavu Dobrota Karlovarského kraje, ale zaměstnat ruce neobvyklou činností. Putovní kovárna nabídne možnost vyrobit si pod profesionálním dohledem vlastní výrobky z kovu. V Nábřežní ulici se určitě zastaví ti, co jim v žilách koluje country krev. Folkové pódium tento rok přivítá kapely MHS, Naden, Trepka, 4R, Pepa Štross nebo třeba Drsná žízeň.

Konečně se přesouváme do areálu Bohemia, kde to bude žít nejen hudbou, ale i sportem a adrenalinem. Od 10 hodin odstartuje na workoutovém hřišti další pokus o pokoření rekordu v rámci světového dne shybu. Hned vedle na víceúčelovém hřišti bude probíhat 2. ročník otevřeného turnaje ve Streetballu. Obě akce vytvářejí neuvěřitelnou atmosféru, doporučujeme ji přijít nasát. Opodál pro změnu můžete sdílet pocity vlastenectví s ozbrojenými jednotkami Armády České republiky. Ty nám představí vojenskou techniku, dynamickou ukázku vrtulníku a specialisté záchranné a výsadkové služby rovněž seskoky, to vše od 13 hodin. Ani v areálu Bohemia nebude chybět kulturní program. Ten v 16 hodin započne vítěz regionální soutěže, kterou vyhlásil Městský dům kultury. Na rockovém pódiu tak vystoupí vedle Stan & Tony revival, sokolovských Liberate nebo Hand Grenade z Písku. Ve 21:30 to rozjede kapela s multiinstrumentalistou Viktorem Dykem v čele, bavit vás budou i po ohňostroji, který bude tento rok věnován 100. výročí založení Československa.

Celý program ke stažení zde.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy