Sokolov: Den horníků obohatí videomapping a výstava pokladu (TV Západ)

Letošní Den horníků v Sokolově přinese některé novinky a připomene výročí vzniku města. Jako každý rok se počítá s termínem druhou sobotu v září.

dezinfekce

„Město Sokolov slaví v letošním roce 740 let od první zmínky. Proto letošní oslavy budou v něčem trošku jiné. Letos upustíme od ohňostroje a bude videomapping na Městský dům kultury. Bude to průřez historií města Sokolova. Další novinkou bude, že by měly být zpřístupněny zrekonstruované prostory sokolovského zámku a měl by být vystaven sokolovský poklad. Samozřejmě součástí bude Den s armádou, průvod horníků a vše tak, jak jsou běžně občané města a návštěvníci zvyklí,“ popsala hlavní body programu starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Průvod uniformovaných horníků bude letos menší než v loňském roce, kdy přijeli i účastníci ze zrušeného setkání hornických měst v Ostravě. Nicméně i tak se očekává okolo 250 vystrojených horníků ze dvou desítek míst republiky. Jedná se i o úpravě trasy průvodu. Chybět nebude ani ocenění válečných veteránů a armáda přislíbila mimořádný rozsah prezentované techniky a vybavení. Místní pivovar podle tradice uvaří i speciální pivo. Den národnostních menšin letos nebude v Sokolově, ale na jiném místě. Lidé ale o dobré jídlo a pití nepřijdou. V rámci prezentace uvaří sociální služby působící ve městě. Ostatní oblíbené součásti velkého Dne horníků budou podobné jako v loňském roce.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy