Sokolov: Další šatny na zimním stadionu jdou do oprav (TV Západ)

Po loňské první etapě oprav šaten na zimním stadionu v Sokolově za 13 milionů korun město připravilo pro letošek etapu druhou. Výběrové řízení běží a předpokládaná cena je zhruba 4,5 milionu korun.

dezinfekce

„V loňském roce jsme dodělali hlavní šatny, to hlavní gró nejvyužívanějších šaten počínaje A mužstvem a také samozřejmě pro juniorské a dětské, žákovské kategorie. Dělali jsme celkem 9 šaten, do toho samozřejmě počítáme kabiny pro trenéry. Je potřeba si uvědomit, že šatny nejsou jenom šatny, ale veškeré zázemí – sociální zařízení, vzduchotechnika, takže ta akce byla opravdu náročná. A věděli jsme, že nás čeká tzv. druhá etapa, tzn. ještě tři zbývající šatny plus jedna šatna pro trenéry. To bychom rádi udělali v letošním roce. Chceme, po domluvě s hokejisty, začít tak, abychom co nejméně narušili další druholigovou sezónu, která nás od podzimu čeká,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Komplexní opravy šaten zahrnují také vzduchotechniku, veškeré rozvody, podlahy i dveře. Podle projektu by celkové barevné řešení dveří, stěn, obkladů, dlažby a gumy na podlaze by mělo být ve shodě s již provedenou I. etapou. Opravy šaten jsou jen další z řady oprav na zimním stadionu.

„Patří k tomu ledová plocha, která prošla jakousi rekonstrukcí, také mantinely, které jsme museli udělat, plexiskla. Práce na zimním stadionu, dá se říci z pohledu města, je nepřetržitá. Největší zakázka, se kterou jsme se museli potýkat, je věc, která je stará tuším 8, 9 let, kdy se za 130 či 140 milionů dělala velká rekonstrukce střechy. Od té doby můžeme datovat a psát nějakou novodobou historii co se týče pohledu údržby zimního stadionu,“ dodal Picka. 

Kromě oprav dožilého vybavení zimního stadionu musí město také řešit problémy se zatýkáním do střechy. Za poslední dva roky se investovalo do oprav střechy nad kancelářemi, strojovnou i šatnami. Projekt za půl milionu korun také počítá s následnými opravami střechy nad diváckými ochozy. Opravy by tam podle odhadu měly vyjít až na 10 milionů korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy