Sokolov: Chtěl peníze. Násilím je požadoval po své babičce

V pondělí dne 5. března 2018 kolem poledne měl 28letý muž přijít v Sokolově do bytu své 79leté babičky, které měl vzít ze stolu mobilní telefon a poté po ní požadovat vydání finanční hotovosti.

dezinfekce

Po sdělení ženy, že žádné peníze nemá, jí měl vulgárně nadávat a vydírat jí s tím, že pokud mu nedá peníze, vezme jí mobilní telefon. Muž měl po seniorce nadále opakovaně požadovat peníze a užít k tomu i násilí. Že žena žádné peníze nemá, se měl dokonce sám přesvědčit tím, že jí prohledal kabelku. Poté jí měl vzít alespoň platební kartu a z bytu odejít. Poškozená žena vyhledala lékařské ošetření v nemocnici v Sokolově.

Osmadvacetiletého muže ještě téhož dne ve večerních hodinách policisté zadrželi. Následující den si od kriminalistů vyslechl sdělení obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež v jednočinném souběhu s přečiny neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku a vydírání. Kriminalista podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy