Sokolov, Cheb: Dva případy krádeží

Policisté v Sokolově sdělili 51letému místnímu muži podezření ze spáchání přečinu krádež. Té se měl dopustit v pátek 16. listopadu v Sokolově v místní obchodní zóně.

dezinfekce

Nejprve měl v jednom obchodě odcizit několik kusů pánských hodinek, které si schoval do batohu a prodejnu bez zaplacení opustil. Poté vešel do dalšího obchodu, kde měl odcizit několik kusů dětského oblečení. To si měl uschovat do tašky a prodejnu opět bez zaplacení opustit. Následně byl pracovníkem ostrahy nedaleko obchodu zadržen.

Odcizené zboží bylo nepoškozené vráceno zpět do obchodu, stejně tak i odcizené zboží z předešlého obchodu.

Podezřelý muž se krádeže měl dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen a potrestán Okresním soudem v Sokolově. Policisté muže v sobotu dne 17. listopadu předvedli před soudce, který rozhodl o jeho vině a trestu.  Následně byl eskortován do věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Další případ krádeže řešili chebští policisté z obvodního oddělení. Ti sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež sedmatřicetiletému muži z Teplé.

Ten měl dne 17. 11. 2018 ve večerních hodinách navštívit jeden z chebských obchodních domů a tam se měl zajímat hlavně o malířské barvy. Nakonec měl tři kusy různých barev a různých velikostí vložit do dětského kočárku a následně projít bez zaplacení přes pokladnu. Tímto svým jednáním způsobil škodu přes 600 korun.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na tři léta, jelikož byl za obdobný skutek v posledních třech letech již odsouzen.


nprap. Kateřina Krejčí
prap. Jakub Kopřiva
 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.11.2018 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy