Sokolov: Charitativní vánoční jarmark bude opět pomáhat

Letošní adventní období se stejně jako v minulém roce nese v duchu dobrých skutků. Je to již téměř rok, kdy v Městském domě kultury Sokolov proběhl první Charitativní vánoční jarmark, který vzbudil u návštěvníků opravdu velký zájem.

dezinfekce

Prodej nejrůznějších výrobků, kterým při výrobě vdechli čas a duši různí lidé z celé republiky a jejichž celý výtěžek bude pomáhat – to je hlavním smyslem této akce, která letos proběhne 16. prosince na Velkém sále MDK Sokolov.

Samotný nápad vznikl u hlavní organizátorky tohoto jarmarku, Petry Šetele. Petra si v říjnu roku 2017 řekla, že podobná akce v Sokolově není, a proto se ji rozhodla zorganizovat. Neváhala a obepsala stovky výrobců, zda nechtějí něco darovat a odezva byla veliká, protože se vybralo neuvěřitelné množství nejrůznějších výrobků. Největší zájem u návštěvníků byl o různé podoby drobného jídla od pečených čajů, přes cukroví, až po malé dortíky. Návštěvníci také nejčastěji kupovali drobné předměty jako ozdoby na stromeček a mnoho maličkostí pro radost. V podobném duchu se ponese i letošní jarmark, kde nejdůležitější je to, že 100% výdělku z prodeje jde na dobrou věc.

Chvíli po prvním charitativním jarmarku se Petra Šetele rozhodla společně se svými kamarádkami Dášou Spáčilovou a Andreou Kadlecovou založit Nadační fond Štěpánka, díky kterému pomáhájí znevýhodněným dětem plnit jejich tajná přání a sny.

"Letošní vánoční jarmark bude přirozeným napojením na loňský ročník, ovšem už pod záštitou našeho nadačního fondu. Výdělek, který z tohoto dne vznikne, půjde sedmnáctileté slečně Veronice, která je po onkologické léčbě. V důsledku nemoci zůstala v mnoha ohledech fyzicky znevýhodněna. Přesto, že je Verča na vozíčku, téměř neslyší a má mnoho dalších zdravotních problémů, tak sama dělá spoustu charitativních projektů, které jsou úměrné jejímu věku a možnostem. Založila svůj vlastní blog, kde dělá různé sbírky a i přes její nelehkou situaci se snaží pomáhat jiným, což je obdivuhodné. Veroniky největším snem je podívat se do Londýna do muzea Harryho Pottera a my bychom ji tam rádi poslali," dodává Šetele.

Organizátorky doufají, že se i v letošním roce přiblíží číslům z loňského jarmarku, kdy se vybralo neuvěřitelných 120.000,- Kč. Před rokem tato částka putovala na Nadační fond šance onkoláčkům.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy