Sokolov: Charitativní jarmark splnil sen nemocné Veronice (TV Západ)

Předvánoční charitativní jarmark se uskutečnil na třetí adventní neděli, 16. prosince, v prostorách Městského domu kultury v Sokolově. Spolupořádal jej Nadační fond Štěpánka a výtěžek pomohl vážně nemocné dívce Veronice splnit si svůj sen.

dezinfekce

„Sto procent výdělku z jarmarku plus ze sbírky, která běží od 1. prosince až do konce prosince, tak jde na Verču, která tamhle sedí. Chceme jí splnit její sen, a to je, aby se podívala do Muzea Harryho Pottera,“ popsala vedoucí Nadačního fondu Petra Šetele.

„Protože mám ráda Harryho Pottera. Už to mám trochu nastudovaný a moc se tam těším. A co mi zdravotní stav v tu chvíli dovolí, ale doufám, že se ještě podívám na nějaké památky a tak,“ plánovala Veronika. 

Základem pro získání financí byl prodej rukodělných výrobků. A zájem veřejnosti byl opět velký.

„Výrobky sem dodalo spoustu firem a nebo úplně obyčejní lidé z celé republiky právě proto, že zjistili, že tento jarmark je opravdu smysluplný. Všem patří obrovské díky. Toto je vlastně sbírka na sbírku od lidí, kterým není lhostejný osud někoho jiného,“ komentoval akci ředitel MDK Sokolov Ladislav Sedláček. 

„Maminky na mateřské, lidé, kteří rádi vyrábí, zároveň firmy, které se tím živí – prostě takový „miš-maš“ a hlavně z celé České republiky. Takže chodili balíky – 50 % je to, co přišlo poštou a 50 % lidé donesli osobně,“ prozradila Šetele.

Ke koupi byly vánoční ozdoby, slámové výrobky, polštáře, svíčky, ozdoby z korku, papíru, ale i panenky a oblečky na ně. Ochutnat lidé mohli cukroví, dorty, vařené víno a kafe.  

Skauti z Habartova přinesli během jarmarku světlo z Betléma. Zazpívaly sbory Zvonek a Jen tak. Předvedli se i tanečníci z Beat Generation Street Dance. 

Na jarmarku se nakonec vybralo 71 500 korun. Další finance se shromažďují na transparentním účtu 5428693349/0800, kam můžete přispět i vy až do konce letošního roku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy