Sokolov: Charitativní běh ZŠ Švabinského překonal očekávání

Zdolat společnými silami více než 42 kilometrů, což odpovídá maratónské trati, to bylo cílem prvního ročníku charitativního běhu pořádaného 6. Základní školou v Sokolově. Záměr nakonec vysoko překonal očekávání, když 218 registrovaných běžců zdolalo 896 kilometrů. To odpovídá skoro 22 maratónům.

dezinfekce

Smyslem akce ale nebylo pouze naběhat co nejvíce kilometrů. Každý z účastníků mohl přispět libovolnou finanční částkou pro dětské oddělení sokolovské nemocnice. V kasičce se nakonec sešlo přes 7 000 korun. Na ovál školního hřiště vyběhlo ve čtvrtek 13. června na 101 přihlášených z řad veřejnosti. Další běžci byli žáci ZŠ Švabinského a ZŠ Rokycanova, dále z Mateřské školy Alšova i zaměstnanci pořádající školy. Nechyběli policisté a za město se na trať postupně vydali starostka Renata Oulehlová a místostarosta Jan Picka. Nejmladší účastnici charitativního běhu byly tři roky, nejstarší 71 let.

„Potěšilo nás, kolik lidí se charitativního běhu zúčastnilo. Lidé dokonce volali, jestli bychom mohli prodloužit čas, kdy se běhá. Nestihli start, protože přišli později z práce. V dalším ročníku se určitě bude běhat déle,“ uvedla ředitelka školy Lenka Černá.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy