Sokolov: Byty ve ZDRAPOSO budou hotové koncem léta (TV Západ)

Práce na výstavbě bytů v sokolovském centru ZDRAPOSO pokračují i přes obtíže s úpravou projektu. V místě vzniknou téměř dvě desítky malometrážních bytů a nebytové prostory k podnikání.

dezinfekce

„Musím za vedení města říci, že ten stav je pro nás už mnohem příznivější. Na včerejším kontrolním dni jsme se přesvědčili o tom, že veškeré práce na přestavbě objektu na malometrážní byty probíhají, dá se říci, že v současné době bez problémů. Koncem léta letošního roku bychom bytové jednotky chtěli nabízet již případným zájemcům,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka.

Změnou dispozic budovy vznikne 17 bytů, na které původně město chtělo získat dotaci, ale od záměru upustilo.

„To půjde celé z rozpočtu města. Mluvíme o částce zhruba 32 milionů korun. Máte pravdu, my jsme původně do tohoto projektu chtěli jít za pomoci dotace. Nicméně dotační kritéria byla natolik přísná, že jsme se ve vedení a v zastupitelstvu shodli, že dotaci využívat nebudeme. Museli bychom tam udělat některá konstrukční opatření a tvrdě trvat na tom, že věková hranice bude 65+. Zkrátka jsme se nechtěli vystavit nejen předpisům, požadavkům pro příslušnou dotaci, ale po některých zkušenostech jsme ani nechtěli být adresáty případných kontrol, které ne vždy mají svoji logiku,“ vysvětlil místostarosta.

Podle projektu má jít o velmi pěkné bydlení, protože postupně dojde i k úpravám okolí.

„Byty v přízemí – každý byt bude mít ještě svoji předzahrádku. Byty v prvním a ve druhém nadzemním podlaží budou mít svůj balkon. Samozřejmostí je, že každý byt má, dá se říci komfortní a prostorný sklepní prostor. Sklepy jsou kolem 4 m2. Byty jsou koncipovány tak, že na jedné straně budou byty spíše pro jednotlivce, zatímco na druhé straně pro manželské bezdětné páry. Před námi je teď další velké rozhodnutí   a možná paradoxně jedno z těch těžších – musíme nastavit pravidla, pro koho byty budou určeny. Zatímco naše předchozí rozhodnutí bylo nabízet byty spíše lidem v seniorském věku, tak nyní postupně, protože zájem začíná být opravdu velký, zvažujeme, zda věkovou hranici neposunout, příp. zda některé byty ještě nedat k dispozici jako tzv. startovací byty pro mladé dvojice,“ dodal Jan Picka.

V nebytových prostorách by měla vzniknout malá pekárna a ordinace lékařů. Vše je v jednání.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy