Sokolov, Brno: Žáci ZŠ Pionýrů jako olympionici

V loňském školním roce se ZŠ Pionýrů zapojila do plnění olympijských disciplín (OVOV). Této akce se zúčastnilo 92% žáků školy. Děti na prvním stupni plnily sedm disciplín olympijského diplomu, starší žáci deset disciplín olympijského odznaku. Ti nejlepší pak získali za své skvělé výkony odznaky zdatnosti. Zlatý splnili 3 žáci, stříbrný 15 žáků a bronzový 35 žáků.

dezinfekce

V soutěži OVOV mezi školami postoupili žáci z prvního místa v okresním kole a v červnu změřili své síly s ostatními školami v Karlovarském kraji. V konkurenci 16 týmů obsadili krásné čtvrté místo. Za jednotlivce se pak prosadily Anika Javorčíková a Claudia Rampová, které se se svými výkony probojovaly do republikového finále. Mistrovství republiky OVOV proběhlo 7. – 9. září v Brně. Tohoto svátku sportu se zúčastnilo 680 žáků ze 43 škol. Ve velké konkurenci se neztratila ani děvčata ze ZŠ Pionýrů. Anika vybojovala v nejmladší kategorii celkové 24. místo, nejlépe se jí povedl skok daleký, kde doskočila výkonem 356 cm na 6. místo. Claudie v kategorii dívek ročníku 2006 obsadila celkové 13. místo a nejvíce zazářila v běhu na 1000 m, kde s časem 3:44 doběhla na druhém místě. Kromě měření sil v olympijském desetiboji se všichni účastníci měli možnost setkat s našimi nejlepšími současnými i bývalými sportovci.

Celkem přijelo do Brna podpořit mladé talenty 52 olympioniků, kteří rozdávali dětem fotografie s podpisy, dávali odborné rady a fandili při plnění jednotlivých disciplín.

„V novém školním roce bychom chtěli nejen navázat na loňské úspěchy, ale především všechny naše žáky podpořit ve snaze sportovat a naučit se mít pohyb rádi,“ uvedla za kolektiv učitelů ZŠ Sokolov Pionýrů Mgr. Lenka Javorčíková.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy