Sokolov: Běžecké závody uzavřou komunikace

Od pátku 21. června do neděle 23. června 2019 proběhne hlavní program již tradiční akce Hurááá, prázdniny. Nedílnou součástí tohoto zábavně kulturního víkendu je také Sokolovský BMW Group 1/4 maraton a Barevný běh. Jako každý rok, i letos je nutno počítat s dopravním omezením. Uzavírky přinesou zejména běžecké závody, ovšem potrvají jen pár minut.

dezinfekce

Sokolovský BMW Group 1/4 maraton startuje v sobotu 22. června 2019 v 11 hodin dopoledne. Startem i cílem je sportovní hřiště u ISŠTE. Trasa pro běžce bude značená páskami a zábranami. Dopravy se závod dotkne na trase od Okresního soudu směrem k dopravnímu terminálu až k odbočce na Citice. Trasa pak pokračuje kolem Ranžíru, v Citicích přes most cyklostezkou zpátky do Sokolova. Právě tato část bude v průběhu celého závodu cyklistům zcela uzavřená. Od finančního úřadu se pak poběží přes Staré náměstí kolem OD Výběr k zámeckému parku, městské tržnici a ulicí Nábřežní, Rokycanova přes Lobezský potok na nábřeží Petra Bezruče k Hornickému domu. Tady bude silniční doprava svedena do levého jízdního pruhu. Naproti tomu silnice v ulicích Odboje a Pionýrů před Základní školou Pionýrů bude až do konce závodu uzavřena úplně. 

Barevný běh se v loňském roce u závodníků velice osvědčil. Právě proto, je pro letošek připravena nová a delší trasa. Celkem 4,5 kilometru dlouhý zábavný závod startuje ve 14 hodin na Starém náměstí, kde bude rovněž cíl. Omezení jsou ale v tomto případě velmi krátká. Týkají se například ulic Hálkova, Komenského, Rokycanova, Vítězná a Husitská. Chodci pak budou mít omezení především v Husových sadech a zámeckém parku.

Pohádková putovní hra pro děti Stezka skřítka Sokolníčka, která začíná v areálu Bohemia ve 13 hodin, pak zcela uzavře in-line dráhu. A to až do 17 hodin.

O stezce skřítka Sokolníčka jsme vás informovali zde.

Na všechny závody budou dohlížet dopravní policisté a regulovčíci. 

Pro parkování je připravena písková a travnatá plocha v areálu Bohemia, jinak mohou řidiči parkovat tam, kde to nebudou zakazovat dopravní značky.

Město prosí řidiče i chodce o shovívavost a dodržování pokynů pořadatelů, omlouvá se za případné komplikace a děkuje za pochopení.

O akci Hurááá, prázdniny jsme vás již informovali zde.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy