Sokolov: Benefici s Petrou Janů sledovalo vyprodané divadlo

V úterý 28. listopadu se v městském divadle uskutečnil tradiční benefiční koncert s Hudbou Hradní stráže a Policie ČR. Speciálním hostem byla česká zpěvačka Petra Janů

dezinfekce

Vystoupil také zpěvák Tomáš Savka a pěvecký sbor Harmonie z Kraslic. Konečný výtěžek v částce 67 tisíc korun věnuje město dětskému oddělení sokolovské nemocnice.

Ještě před předáním daru ale proběhlo slavnostní udělení medailí Za zásluhy o bezpečnost. Rada města vyznamenala šest lidí, včetně nezletilého chlapce. Medaile převzali policisté Josef Bobenič, který svým duchapřítomným zásahem zachránil nemluvně z hořícího bytu a kolega Martin Šindelář za pohotový postup při vytažení tonoucího chlapce z polozmrzlého rybníka, čímž mu zachránil život. Z řad městských strážníků město ocenilo Josefa Linharta, který se během noční služby významně zasloužil o záchranu člověka, který chtěl spáchat sebevraždu a Petru Leichtovou. Ta se s již jmenovaným kolegou neohroženě pustila do vylovení muže, který po pádu z invalidního vozíku málem utonul v městském rybníku. Radní rovněž ocenili ředitele krajské záchranné služby Romana Sýkoru, a to za dlouholetou, příkladnou službu ve zdravotnictví a záchranu mnoha lidských životů. Nejmladším držitelem medaile se v závěru stal jedenáctiletý Jiří Kopecký. Svým rozvážným a sebejistým zákrokem zachránil chlapce, který po nenadálém epileptickém záchvatu upadl do bezvědomí.

„Byl to laskavý večer a mně bylo ctí se předání medailí a koncertu zúčastnit. Petra Janů je výborná a z výtěžku pro dětskou nemocnici mám rovněž radost,“ řekla po koncertu místostarostka Renata Oulehlová.

Symbolický šek převzal Luboš Vaněk, zastupitel Sokolova a vedoucí dětského lůžkového oddělení sokolovské nemocnice. Peníze budou použity na nákup postýlek pro hospitalizované novorozené děti. 

O tom, že se bude konat benefiční koncert jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy