Sokolov: Během dvou měsíců spáchal čtyři trestné činy

Policisté v Sokolově sdělili 42letému místnímu muži podezření ze spáchání přečinů krádež a podvod. Těchto trestných činů se měl muž dopustit ve čtyřech případech v měsíci leden a únor.

dezinfekce

Nejprve v polovině ledna přijel vozidlem na parkoviště v Sokolově a nabídl 18letému muži k prodeji mobilní telefon. Od muže si převzal peníze a dal mu krabici od mobilního telefonu. Poté z místa odjel. Když poškozený otevřel krabici od mobilního telefonu, zjistil, že se v krabici nachází jiný telefon a zcela nefunkční.

O dva dny později si podezřelý převzal od dalšího 18letého mladíka finanční hotovost za účelem nákupu zboží v bazaru, kdy mladík čekal před vchodem bazaru. Mezitím ho zaměstnali další dva cizí muži a odvedli kousek stranou. Toho podezřelý využil a z místa utekl i s finanční hotovostí.

Téhož měsíce přišel podezřelý v Sokolově do bytu, kam byl pozván 47letým mužem za účelem prodeje DVD přehrávače. Tento přehrávač odcizil a z bytu s celou krabicí bez zaplacení utekl. 

V polovině února měl v obchodě v Sokolově odcizit maso, uzené výrobky a textilní zboží. U pokladny zaplatil pouze dva jogurty a zbytek zboží pronesl přes pokladny bez zaplacení.

Podezřelý muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán soudem, a to jak pro přečin podvod, tak pro přečin krádež. V případě prokázání viny mu teď hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy