Sokolov: Bazén bude mít novou vířivku, lepší bude i sauna

Krytý bazén v Sokolově je sice od 15. července do 9. srpna pro veřejnost uzavřen, ale to neznamená, že by se v něm nic nedělo. Změny, které se zde momentálně odehrávají, určitě po jeho otevření nikdo z návštěvníků nepřehlédne. Zvláště, když se týkají tak oblíbené vířivky a také sauny. A dotknou se i části interiéru bazénu.

dezinfekce

Výměna vířivky za novou nebyla vůbec jednoduchá, jak dokládá fotoreportáž. Aby se jí podařilo do bazénu dostat, musela být velmi opatrně demontována jedna velká skleněná plocha. Vzniklým otvorem pak s pomocí speciálního jeřábu montéři velmi opatrně „prostrčili“ vířivku do bazénu.

„Další úpravy v letní přestávce se týkají sauny, kde se mění v podstatě celé obložení za nové a lepší. Pokračuje se rovněž ve sjednocování obkladů dalších interiérů bazénu,“ uvedl Erik Klimeš, jednatel společnosti Sokolovská bytová, která je provozovatelem bazénu.

Krytý bazén je v provozu od ledna 2000, kdy byl po rozsáhlé rekonstrukci financované městem Sokolov, znovu otevřen po desetileté přestávce. V roce 2005 byla realizována plánovaná přístavba haly bazénu, která byla spolufinancována z fondu EU Interreg III. A, a rekonstrukce bazénové vany provedená za přispění státní rozpočtu České republiky z fondu ministerstva pro místní rozvoj. Areál návštěvníkům nabízí 25 m bazén s chrličem, dva whirlpooly, dva tobogány v délkách 93 m a 23 m. Pro děti je k dispozici dětský bazének s teplejší vodou vybavený vodními atrakcemi a skluzavkou.



Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.07.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy