Sokolov: Basketbalový turnaj veteránů ovládly domácí legendy

V sobotu 10. 6. 2017 proběhl v sokolovské sportovní hale ISŠTE tradiční mužský turnaj veteránů v basketbale. Letos místní Basketbalový klub Sokolov uspořádal jubilejní 20. ročník.

dezinfekce

Turnaje se jako každý rok zúčastnil tým z dalekého německého Hochheimu, který je tradičním partnerským basketbalovým městem. Turnaj tak byl včetně zahraničního Hochheimu obsazen čtyřmi družstvy. Ta se utkala během celé soboty systémem každý s každým a sportovně se tak poprala o prestižní putovní pohár. Hrálo se dle pravidel basketbalu s malými úpravami (např. hrací čas byl 2 x 12 minut).

Během celé soboty byly vidět velice atraktivní a vyrovnané zápasy se skvělými basketbalovými individualitami. Na hřišti se potkávaly basketbalové legendy, ale i veteránští reprezentanti pravidelně se účastnící na mistrovství světa či Evropy. 

V sokolovském turnaji byl nakonec nejúspěšnější domácí výběr Sokolovských staříků, který v sobotních duelech nepoznal chuť porážky. Sokolovské legendy tak obhájili a opět získali prestižní putovní pohár.

První individuální cenu převzal nejstarší hráč turnaje, kterým se stal Ing. Daniel Dědič a převzal tak cenu Ing. Miloslava Bělíka (který tuto cenu pravidelně získával). Nejlepším střelcem se stal ašský Martin Novotný a nejužitečnějším hráčem 20. ročníku byl vyhlášen Karel Brus, který se bohužel hned v prvním utkání vážně zranil a tato cena by mu měla alespoň symbolicky zmírnit bolest.

Turnaj tak až na zmíněné zranění skončil pro domácí velice úspěšně, a pokud vše proběhne dle předpokladů, bude se v Sokolově příští rok konat další - již 21. ročník tradičního a oblíbeného veteránského turnaje.

Konečná tabulka 20. ročníku turnaje veteránů:
1) Sokolovští staříci
2) TJ Jiskra Aš
3) Hochheim
4) Brusiči


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.06.2017 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy