Sokolov: Azylový dům se zapojil do projektu Kola pro Afriku

Obecně prospěšné společnosti Kola pro Afriku se letos podařilo přehoupnout přes hranici 6000 darovaných kol gambijským školákům.  V jejím dalším působení se v regionu rozhodl pomáhat i Azylový dům v Sokolově, který provozuje nezisková organizace Pomoc v nouzi, o.p.s. Přímo v Sokolově tak bude možné kola darovat ve dnech 28. a 29. srpna, 1. až 3. září, dále pak 6. a 7. září 2017 vždy od 11 do 14 hodin.

dezinfekce

Darovaná kola, vhodná pro africký terén, směřují do Gambie, do země, které se společnost Kola pro Afriku věnuje již čtvrtý rok. Do projektu je v západoafrické zemi zapojeno přes 60 základních škol. Darovaná kola se průběžně opravují a chystají na cestu do Gambie ve Věznici Heřmanice a v centrálním skladu společnosti KPA v Ostravě - Koblově, kde společnost nabízí pracovní příležitost lidem těžce uplatnitelným na trhu práce. Pracovní místa vytváří společnost i v Gambii.

„V této zemi školíme místní obyvatele tak, aby každá partnerská škola v projektu měla svého dvorního mechanika. Touto strategií se snažíme zajistit co nejdelší životnost darovaných kol v Gambii,“ říká ředitel společnosti Roman Posolda. Do země společnost vozí také náhradní díly a nářadí.

Společnost Kola pro Afriku funguje díky velkému zájmu a podpoře českých dárců a dobrovolníků, kteří obsluhují sběrná místa po celé ČR a pořádají benefiční akce. Velký podíl mají také partneři společnosti, kteří cestu darovaných kol gambijským školákům usnadňují díky svým darům a poskytnutým službám. Za zmínku stojí zejména partnerské charitativní obchody Moment o.p.s.

Společnost letos oslavila své 5. výročí. Za dobu svého působení sesbírala v ČR více jak 20 000 starých a nepotřebných kol a dětem do Gambie jich poslala více jak 6000. Své nejbližší sběrné místo si mohou dárci dohledat na interaktivní mapce na stránkách zde, kde je také uvedeno, jak jinak lze činnost společnosti podpořit.

Sběrných míst je nyní 55 a další stále přibývají. Společnost vítá i nová sběrná místa, která se mohou registrovat přímo na stránkách zde.  Podobných společností, které posílají kola do afrických zemí je ve světě několik. Česká společnost Kola pro Afriku našla prvotní impuls v Anglii, následná inspirace přišla z Kanady.


Zdroj: Poznej Sokolovsko


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 14.08.2017 20:00




0 (1)
 

Hlavní zprávy