Skalná: Odcizil sekačku

Sedmadvacetiletý muž, který měl v polovině března letošního roku vniknout do zaparkovaného vozidla a odcizit z něj několik věcí, znovu úřadoval.

dezinfekce

O případu jsme vás informovali zde.

Tentokrát měl během posledního březnového dne vniknout v nočních hodinách na pozemek rodinného domu ve Skalné, kde si měl zjednat přístup do plechového zahradního domku. Z něho měl nakonec odcizit několik věcí. Nejdříve měl část věcí odnést do své garáže a následně se pro další část vrátit. To už se mu ale nejspíše nechtělo odnášet v ruce, tak si měl po cestě u jiného rodinného domu vypůjčit kárku. S tou měl následně přijít zpět k zahradnímu domku, naložit zbytek věcí a ty odvézt do své garáže. Poté měl kárku vrátit zpět na místo, kde si ji vypůjčil. Svým jednáním, během kterého měl odcizit například motorovou sekačku, vysavač či zahradnické nářadí, měl majiteli způsobit škodu téměř 17 tisíc korun.

Po důkladných šetřeních se kriminalistům ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení v Plesné podařilo velkou část odcizených věcí zajistit. Sedmadvacetiletému muži následně policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.04.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy