Šindelová: Město Sokolov přispělo k záchraně technické památky

Práce na záchraně železářské hutě v Šindelové z kraje 19. století zdárně pokračují. Významná technická památka se možná už příští rok otevře veřejnosti.

dezinfekce

O obnovu usiluje Spolek za zachování šindelovské hutě. Na její rekonstrukci se podařilo sehnat již čtyři miliony korun. Projekt podporuje dlouhodobě i město Sokolov. Letos přispělo částkou 25 tisíc korun.

Záchranné práce postupují pomalu, ale úspěšně. Pec je zastřešená a její věž nabízí krásnou vyhlídku. Na místě proběhl prohlídkový den. Pozvaní byli především podporovatelé obnovy, mezi nimiž je vedle Sokolova také Karlovarský kraj, Ministerstvo kultury ČR nebo Lesy ČR. 

"Jsem nadšená z toho, co zachraňujeme, vytváříme. Bez aktivit členů spolku bychom tady ale nestáli. Veliké poděkování za broušení málem zaniklého klenotu tak vděčíme jim," poznamenala místostarostka Renata Oulehlová.

Práce ještě nejsou dokončeny. Zbývají opravy původní mechaniky a úprava okolní zeleně. Veřejnosti by se památka měla otevřít již příští rok. Už nyní se sem ale sjíždí turisté z širokého okolí.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy