Silný vítr v regionu způsobil výpadky elektřiny a komplikace v dopravě

Extrémně silný vítr během nedělní noci a v pondělí 10. února měl v Karlovarském kraji za následek přerušení dodávek elektrické energie a zastavení dopravy na několika železničních tratích, kde byl provoz následně obnoven. ČEZ vyhlásil pro území regionu kalamitní stav - bez elektřiny bylo více než 2500 přípojek. Po ranním pádu stromu na osobní automobil v Aši byl jeden zraněný člověk převezen záchranáři na chirurgickou ambulanci chebské nemocnice.

dezinfekce

Nebezpečný vítr začal foukat už v neděli večer, přičemž dosahoval v nárazech rychlosti až 134 km/h. Během noci pak zasahovaly jednotky hasičů po celém kraji.

„Podle našich informací Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje eviduje více než 154 událostí, ke kterým vyjíždělo 50 jednotek požární ochrany. Většina zásahů se týkala odstranění padlých stromů, v jednom případě došlo k zapálení lesa bleskem. Stále apelujeme na všechny naše občany, aby byli při pohybu venku i za volantem velmi opatrní,“ upřesnil hejtman Petr Kubis. 

Vlaková spojení Českých drah, která byla přerušena v důsledku silného větru, byla v pondělí po poledni obnovena na všech tratích v Karlovarském kraji, platilo to i pro úsek Bečov nad Teplou - Karlovy Vary. Poté se i kontrolovala poslední zavřená část z Mariánských Lázní do Bečova nad Teplou.

Meteorologové vydali výstrahu týkající se extrémně silného větru s nárazy nad 110 km/h nejen pro pondělní dopoledne, ale upozorňovali i na silný vítr s rychlostí nad 90 km/h rovněž s platností od pondělí 10. února 13:00 do 17:00 hodin, kdy silný západní vítr bude podle předpovědi trvat až do úterý 11. února 20:00 hodin.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy