Rotava: Příměstský policejní tábor měl opět úspěch

SOKOLOVSKO - 14 dětí z Rotavy se zúčastnilo příměstského tábora. Součástí projektu byl také přednáškový blok pro rodiče dětí.

dezinfekce

V letošním roce Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje pořádalo již druhý ročník příměstského tábora pro děti ze sociálně vyloučené lokality Rotava. Tábor proběhl ve dnech od 17. 7. 2017 do 21. 7. 2017. Na základě zpracovaného projektu byl tábor financován z prostředků Ministerstva vnitra ČR v rámci programu prevence kriminality. Součástí projektu byl také přednáškový blok pro rodiče dětí.

Ve spolupráci se sociálním pracovníkem z MÚ Rotava bylo vybráno 14 dětí ve věku od 8 do 13 let, které se od pondělí do pátku zúčastnily připraveného programu. Děti měly celý týden zajímavý program plný her, různého tvoření, ale také vzdělávání. Zhlédly ukázky policejních psovodů i policejní techniky, učily se poskytnout první pomoc zraněné osobě nebo se zúčastnily diskuse o drogách i jiných závislostech. Děti soutěžily, vyráběly si náramky či náhrdelníky, dekorovaly si keramické hrnky nebo vylepšovaly kšiltovky. S policisty děti navštívily místní knihovnu, kterou jim paní knihovnice ukázala a přiblížila jim krásu a důležitost knih.

V rámci tábora si děti užily 2 výlety. První výlet do Karlových Varů, kde byly děti nadšené jak z hřiště Meandr, tak z areálu Centra zdraví a bezpečí. Část programu v Centru strávily s hasiči, kteří jim ukázali, jak se chovat při požáru, povídali si o nebezpečí ohně, a poté děti viděly, co oheň během několika minut dokáže. Druhou část programu strávily děti s policisty, kteří si s nimi povídali o situacích, které jsou pro děti nebezpečné a jak se při nich mají zachovat. Během druhého výletu do Zooparku Chomutov, se děti dozvěděly zajímavé informace o životě zvířat, krmily tuleně a svezly se vláčkem Safari expres. Velmi je zaujal příběh mývala, který se do Zooparku dostal kuriózním způsobem. Připlul v kontejneru z Ameriky ve kterém si nechal majitel přivést vozidlo. Kromě auta bylo uvnitř také krmivo pro psy a plechovkové pivo. Vzhledem k tomu, že mýval je chytré zvíře, netrpěl hlady ani žízní a dlouhou cestu přežil. Pro majitele vozidla to však musel být šok, když otevřel kontejner a uviděl své vozidlo v dezolátním stavu s roztrhanými potahy a navíc opilým mývalem.

Celý týden policisté zajistili dětem pravidelné stravování a pitný režim. Děti se také učily, jak si mají svačinu připravovat sami. Na závěr týdne policisté pro děti připravili video z fotografií, které pořídili v průběhu tábora. Na táboře děti získaly nové zkušenosti a vědomosti a mají mnoho nových zážitků. Všichni si tábor užili. Na závěr policisté dětem rozdali tašky s drobnými dárky a na památku děti dostaly koláž z fotografií.

Policie ČR děkuje městu Rotava za spolupráci a za poskytnutí prostor sálu v Rotavě. Díky patří také paní starostce Rotavy a sociálnímu pracovníkovi za spolupráci před pořádáním tábora a paní knihovnici, která se dětem v průběhu tábora věnovala.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy