Rotava: Kradli ve sklepních kójích. Brali vše, co jim přišlo pod ruku

Devětadvacetiletá žena si měla v polovině ledna letošního roku ve večerních hodinách odnášet své věci ze sklepní kóje v panelovém domě na Rotavě, kde ještě nedávno bydlela, a to za doprovodu další osoby, která jí do sklepních prostor sjednala přístup. Během toho ale žena v nestřeženém okamžiku otevřela jedno z oken do prostoru sklepa. Poté si vzala své věci a místo opustila.

dezinfekce

O několik minut později se tam znovu vrátila. Jenže tentokrát to už nebylo dveřmi. V těchto prostorech se ženě mělo podařit vniknout do několika sklepních kójí, ze kterých odcizila řadu věcí. Kromě různé elektroniky měla odcizit například také oblečení, mycí prostředky, zahradní nářadí či několik balení papírových ručníků.

Poté měla žena prostor sklepů opustit znovu oknem, kdy část odcizených věcí si vzala s sebou a část si připravila pod okno. O několik minut později se na místo znovu vrátila, ale tentokrát už nebyla sama, protože si s sebou měla vzít jednadvacetiletého pomocníka. Ten měl vědět o tom, že ze sklepa budou odnášet věci, které devětadvacetiletá žena odcizila.

To jim ale nevyšlo, protože místní muž, který v nočních hodinách poblíž panelového domu venčil svého psa, si této dvojice všiml. Poté, co je uviděl pohybovat se s věcmi ve sklepních prostorech, tak se dali okamžitě na útěk.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení na Rotavě následně provedli řadu důkladných šetření a devětadvacetiletou ženu zadrželi. Následně jí i jednadvacetiletému komplici sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.03.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy