Román Letní dny bez konce bude mít pokračování

Již letos na podzim se čtenáři dočkají pokračování románu „Letní dny bez konce“. Kraslický autor Milan Hloušek volně navazuje na příběh, který teprve až v druhém díle vygraduje do překvapivého finále. Novinkový titul ponese název „Andělé usínají v New Yorku,“ čímž dává tušit, kam osud zavede hrdiny románu tentokrát.

dezinfekce

„Rukopis je hotový a už prošel i editorskými úpravami. Během léta dojde na finální korektury a pak již nic nebrání tomu, aby text dostal knižní podobu,“ přeje si autor Milan Hloušek.

„Na vydání druhého dílu se moc těším. Na podzim oslavím čtyřicítku, takže novou knihou považuji za dárek, kterým udělám radost nejen sobě, ale i spoustě dalších lidí. Tedy alespoň doufám,“ dodává.

A jaké vyprávění hodlá autor čtenářům naservírovat? Hlavní linkou je dobrodružná cesta mladé ženy napříč současnou Evropou. Cíl má přitom jasný, vysvobodit svoji sestru z područí násilnického manžela. Pro mladou Portugalku se však plánovaná mise stane takřka nemožnou, když se dozví, že trýznitel je obávaným bossem českého podsvětí. Navíc sestru i s neteří drží na neznámém místě v Praze. 

„Kniha potěší nejen příznivce napínavého čtení, ale i milovníky cestování. Příběh plný neočekávaných zvratů se totiž proplétá žhavým Španělskem, Portugalskem, dále pak českou kotlinou, svéráznými Krušnými horami, aby vrcholil daleko za oceánem ve městě, které niky nespí,“ nastínil Hloušek.

„Prozradit také mohu, že druhý díl má oproti první knize svižnější tempo a obsahuje více dramatických zvratů. Nový příběh je o andělech, snech, touhách, cestě za svobodou, taky o lásce i lidských neřestech,“ uvádí dále Houšek.

Knihu „Andělé usínají v New Yorku“ opět vydává pražské nakladatelství Krigl. K dostání bude při autorských čteních a také v běžné distribuční síti.  

Se svojí románovou prvotinou navštívil Milan Hloušek řadu měst. Se čtenáři se potkal v rodných Kraslicích, dále v Sokolově, Karlových Varech, Lokti a Rotavě. Během festivalu Literární Františkovy Lázně 2017 knihu „Letní dny bez konce“ slavnostně pokřtil Miloslav Stingl za účasti Adama Chrousta, Pavla Kosatíka a dalších významných hostů. Román nechyběl ani na mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy Praha 2017, kde byl autorem prezentován v samostatném stánku.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 03.06.2018 19:00




0 +
 

Hlavní zprávy