Region: Žadatelé s kotly Atmos získají peníze od kraje (TV Západ)

Vlastníci kotlů ATMOS C18S, C20S a C30S, kteří získali peníze na pořízení v rámci tzv. kotlíkových dotací mají problém. Ačkoliv vše doložili v pořádku, kotle koupili, není možné jim dotaci uznat. Problém se snaží řešit Karlovarský kraj, který upozorňuje, že se jedná o systémovou záležitost.

dezinfekce

„My jsme vyhlásili dotační program na kotlíkové dotace, který je pod Ministerstvem životního prostředí, kdy jsme obdrželi zprávu, že kotle ATMOS již nemůžeme žadatelům proplácet, protože na štítku kotle měly uvedenu emisní třídu 1, ale bohužel to byly kotle emisní třídy 3, které nesplňovaly dotační podmínky. Žadatelé již ale prošli hodnocením žádosti. Považuji za velmi neregulérní a neférové, abychom těmto žadatelům teď jejich žádosti neproplatili, protože oni si kotle již pořídili a mají je ve svých domovech. Z tohoto důvodu Karlovarský kraj rozhodl, že těmto žadatelům dá finanční prostředky individuální dotací, bude ale po Ministerstvu životního prostředí požadovat, resp. po Státním fondu životního prostředí, aby tuto situaci řešil se společností, která kotle vyrobila, a abychom finanční prostředky pak dostali zpět,“ uvedla hejtmanka kraje Jana Vildumetzová.

Celkově se v současné době jedná o zajištění náhradního financování pro 10 žádostí v celkové částce bezmála milion korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy