Region: Včera proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na chodce

V úterý dne 12. února 2019 proběhlo na Karlovarsku preventivní opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit přetrvávající nekázeň účastníků silničního provozu a počet dopravních nehod a jejich následků.

dezinfekce

V souvislosti se zvyšujícím se počtem dopravních nehod mezi chodci a vozidly na přechodech pro chodce a v jejich blízkosti se policisté zaměřili především na kontrolu dodržování ustanovení pravidel silničního provozu. Akce proběhla v odpoledních hodinách od 12:00 do 19:00 hodin, a to na nejrizikovějších místech, především v centru města Karlovy Vary, ale i v okolních obcích poblíž Karlových Varů. Policisté se zaměřili především na kontrolu povinností řidičů ve vztahu k chodcům přecházejícím pozemní komunikace, ale také na dodržování chování chodců v silničním provozu za snížené viditelnosti mimo obec. Zaměřili se i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech, zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku, kontrolu předepsaných dokladů potřebných pro provoz a řízení motorových vozidel.

Během kontroly policisté zkontrolovali na tři desítky osobních vozidel, u kterých zjistili 10 přestupků, za které byla řidičům uložena pokuta. V šesti případech byl nevyhovující technický stav vozidla a čtyři řidiči nepoužili za jízdy bezpečnostní pásy. Dále policisté zjistili tři přestupky u chodců, kteří mimo obec nebyli označeni retroreflexními prvky.

Podobné akce budou do budoucna pokračovat.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.02.2019 12:55




0 +
 

Hlavní zprávy