Region: V rámci policejní akce bylo zkontrolováno téměř 200 vozidel

Velká celorepubliková součinnostní akce Policie ČR s Centrem služeb pro silniční dopravu a Státní veterinární správou proběhla v Karlovarském kraji tento víkend.

dezinfekce

Policisté společně s Centrem služeb pro silniční dopravu se v rámci tohoto opatření zaměřili zejména na dodržování povinností při provozování osobní silniční dopravy a příležitostné osobní dopravy v souladu s platnou legislativou. Policisté také kontrolovali nedovolenou manipulaci se záznamovým zařízením a paměťovými kartami řidičů, nelegální migraci a dodržování zákona o silničním provozu.

Na dálnici D6 u Transmotelu zkontrolovali v pátek od 14:30 do 17:00 hodin a od 18:00 do 20:30 hodin celkem 83 vozidel.

Dne 29. 7. 2018 od 14:00 do16:30 a od 17:30 do 20:00 hodin kontrolovali policisté společně s Centrem služeb pro silniční dopravu a se Státní veterinární správou na silnici I/6 u Bochova zejména dodržování přepravy živých zvířat, živočišných produktů a potravin v souladu s platnou legislativou a na omezení jízdy některých vozidel dle zákona o silničním provozu. Během akce zkontrolovali 112 vozidel.

Do celé akce bylo zapojeno 29 policistů z dopravní a cizinecké policie a 8 civilních osob. Během této akce zkontrolovali celkem 195 vozidel a zjistili 34 dopravních přestupků. Sedmadvacet z nich vyřešili policisté pokutou na místě a 7 jich oznámili příslušným úřadům. V jednom případě zjistili porušení rychlosti, které vyřešili příkazem na místě.

Závažných porušení se dopustilo 5 osádek nákladních vozidel. Řidiči porušili sociální předpisy, kterými jsou profesionální řidiči nákladních vozidel vázáni. Jedná se zejména o maximální doby, které může řidič strávit za volantem a následující povinné přestávky. Nejzávažnějším porušením bylo zjištění, že řidič ujel více jak 600 kilometrů bez vložené karty řidiče, kam se zaznamenává jeho pracovní (řidičská) činnost.

Takovýto řidič se pak na silnici stává nebezpečným pro ostatní účastníky silničního provozu.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.08.2018 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy