Region: Tři případy krádeže

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře sdělili 35leté ženě z Nejdku podezření ze spáchání přečinu krádež. Takového jednání se měla žena dopustit během měsíce listopadu, a to dokonce v pěti případech.

dezinfekce

Žena měla zavítat do různých obchodů v Karlových Varech. Z prodejních regálů si žena vybrala například šperky, boty či koření. To si měla následně uschovat pod oděv či do přinesené tašky. S uschovaným odcizeným zbožím měla v těchto pěti případech vždy odejít bez zaplacení. Ve dvou případech byla žena krátce po činu dopadena pracovníkem ostrahy prodejny, kdy zboží bylo vydáno nepoškozené a vráceno zpět do prodeje. Podezřelá žena se takového trestného činu měla dopustit i přesto, že byla v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzena nebo potrestána Okresním soudem v Karlových Varech. Proto jí teď v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Podezření ze spáchání přečinu krádež si vyslechl od policistů z Obvodního oddělení Cheb – město 25letý muž z Chebu. Trestného činu se měl muž dopustit tím, že v polovině listopadu během dopoledních hodin v Chebu odcizil horské kolo, které si majitel opřel o zeď domu. Tím způsobil poškozenému muži škodu převyšující částku 5 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 37letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. Obviněný muž se měl během tří měsíců nejméně ve čtyřech případech vloupat do rekreačních chat, a to na různých místech na Karlovarsku. Muž měl například odcizit různou elektroniku, jídlo, oblečení a finanční hotovost. Svým jednáním způsobil celkovou škodu přesahující částku 5 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Prevence:
Abyste se nestali obětí obdobného trestného činu, vždy, když odcházíte z bytu, domu či z chaty, řádně uzavřete všechna okna a pečlivě uzamkněte dveře, a to i v případě, že máte v plánu se brzy vrátit. Pokud odjíždíte na delší dobu, řekněte to pouze blízkým, případně osobám, kterým věříte. Na svou nepřítomnost neupozorňujte ani na sociálních sítích. Nenechávejte v chatě velké množství cenností a vyšší finanční hotovost, raději vše uschovejte do banky, případně cenné předměty a peníze řádně uzamkněte v trezoru doma. Pokud se i přes policejní preventivní rady stanete obětí vloupání, ihned volejte na linku 158.

prap. Eva Valtová
por. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.11.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy