Region: Silný vítr lámal a vyvracel stromy

Silný vítr zasáhl v neděli večer území Karlovarského kraje. Během noci z neděle na pondělí hasiči v kraji zasahovali u stovky událostí, kdy nejčastěji vítr vyvracel a lámal stromy.

dezinfekce

Ty nejčastěji blokovaly průjezd na silnicích, v několika případech pak spadly na zaparkovaná auta. Vítr také na několika místech v kraji poškodil vedení elektrické energie. V Březové na Karlovarsku poskytli hasiči v jednom domě elektrocentrálu pro obnovení přívodu elektřiny nezbytnou pro lékařské přístroje jedné obyvatelky. Jinde v kraji nebylo nutné kvůli ohrožení zdraví či života řešit výpadek přívodu elektřiny. Během noci pak hasiči zasahovali také u pěti dopravních nehod, z toho u dvou železničních, kdy u Pomezí a u Františkových Lázní najel vlak do stromu spadlého na koleje a do spadlé troleje. Obě tyto železniční nehody se obešly bez zranění. V Ostrově na Karlovarsku pak hasiči řešili společně s firmou provádějící rekonstrukci budovy základní školy stržené krycí plachty na odkryté střeše. U Nové Role blesk zapálil na čtyřech místech trávu, v Chebu, Chodově či Ostrově hasiči odčerpávali vodu nebo čistili zanesené propustky.

Nejvíce událostí řešili hasiči mezi sedmou a desátou hodinou večer, kdy vyjížděli k více než sedmi desítkám hlášených událostí. Celkem během noci vyjížděli k téměř stovce případů.

Následky větru likvidovalo deset jednotek profesionálních hasičů a 36 jednotek dobrovolných hasičů.

V souvislosti s uvedenými zásahy neevidují hasiči žádnou zraněnou osobu.

O tom, že na mnoha místech našeho regionu zasahovali hasiči, jsme vás včera průběžně informovali zde.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 24.09.2018 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy