Region: Program obnovy venkova se dočká větší podpory (TV Západ)

Rada Karlovarského kraje na svém zatím posledním zasedání odsouhlasila rozdělení dotací ve výši téměř 20 milionů korun v Programu obnovy venkova.

dezinfekce

Peníze žadatelé využijí na opravy a údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti, veřejných prostranství, místních komunikací či na činnost manažerů mikroregionů.  

„Je to pro obce do tří tisíc obyvatel. Částku jsme navýšili zhruba o pět milionů. V letošním roce byla v programu alokována částka 20 milionů korun. V Karlovarském kraji máme 136 měst a obcí. Prakticky všechny obce, které se mohly do programu přihlásit, se přihlásily i s více projekty. Protože tam ale byla alokována tato částka, tak prakticky každé město a obec bude realizovat jeden projekt,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Podrobné informace o dotačním programu naleznete na internetových stránkách Karlovarského kraje. Ze setkání se starosty vyplynula ještě potřeba speciálního programu na opravy místních komunikací.

„Který by byl pro všechna města, obce v Karlovarském kraji. Takže tento program byl vypsán a mohou   získat částku 250 tisíc korun. Je to i z důvodu, abychom poslali co nejvíce finančních prostředků do měst a obcí a zároveň jsme je motivovali k tomu, aby co nejvíce komunikací opravili,“ dodala hejtmanka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy