Region: Při policejní akci Úklid byl zadržen hledaný muž

S cílem snížit a omezit nápad trestné činnosti, zvýšit pocit bezpečí a zvýšit účinnost pátracích opatření po hledaných osobách, byla vyhlášena policejní akce pod názvem Úklid.

dezinfekce

Akce proběhla ve večerních hodinách na Karlovarsku, a to postupně dne 23. dubna, 4. a 7. května 2018. Účastnili se jí policisté z obvodních oddělení Pernink, Nejdek, Nová Role, Teplá, Toužim, Bečov nad Ohří, Žlutice a Bochov. Na 30 policistů se zaměřilo na zákaz prodeje a podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let, na zákaz řízení pod vlivem návykových látek nebo také na pátrání po věcech pocházejících z trestné činnosti včetně odcizených vozidel či na dohled nad bezpečností silničního provozu v místech, kde častěji dochází k porušování BESIPu. Policisté kontrolovali například herny, zábavní podniky, ale i sídliště či nákupní centra. Zaměřili se také na místa sloužící k rekreaci obyvatel, a to na chatové a zahradní oblasti. Přitom policisté speciálním štítkem informovali majitele chat o tom, že byl jejich majetek zkontrolován. V rámci akce proběhla také fyzická kontrola v rámci tržiště Potůčky, kde policisté kontrolovali mimo jiné dodržování příslušných právních předpisů cizinci. Akce podobného charakteru budou pokračovat.

Policistům se v rámci tohoto opatření podařilo zatknout šestadvacetiletého muže z Klatov. Na toho vydal příkaz k zatčení Okresní soud v Domažlicích.

nprap. Bc. Michal Žáček

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy