Region: Při dopravní akci zkontrolovali policisté téměř 700 vozidel

V noci z 21. na 22. září 2018 ve večerních hodinách proběhla dopravně bezpečnostní akce na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Chebem.

dezinfekce

Akce se zúčastnili karlovarští krajští dopravní policisté společně s kolegy z dopravního inspektorátu Sokolov, policisty cizinecké policie a policisty ze Spolkové republiky Německo. Hlídky omezily provoz na dálnici z důvodu preventivních opatření ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit dopravní nehodovost, především v souvislosti s požíváním alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Během silničních kontrol se společné hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech a hledaných osobách a věcech.

Při celé dopravní akci policisté využívali služební motorová vozidla včetně Schengenbusu. Tam zjišťovali pravost cestovních dokladů, pasů, řidičských průkazů a také občanských průkazů.

Během akce bylo zkontrolováno celkem 665 vozidel, zjištěno 50 dopravních přestupků, z toho 9 přestupků bylo oznámeno na příslušný správní úřad. U dvaceti vozidel byl policisty zjištěn nevyhovující technický stav, čtyři řidiči nepoužili bezpečnostní pásy, další čtyři nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti. Dva řidiči řídili bez řidičského oprávnění, další čtyři nepředložili během kontroly řidičský průkaz. U osmi řidičů byl naměřen alkohol u dalších dvou, vyšel test na návykové látky s pozitivním výsledkem. Během akce bylo dále zjištěno pět pachatelů trestné činnosti a jedna osoba v pátrání.

Dopravní policisté budou nadále v podobných akcích pokračovat.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy