Region: Policisté zadrželi šest dealerů drog

Boj proti drogové kriminalitě v Karlovarském kraji stále pokračuje. Důkazem toho je rozsáhlý policejní zákrok, který se uskutečnil v úterý 25. června 2019 na Sokolovsku a Chebsku a zadrželi při něm kriminalisté celkem šest osob.

dezinfekce

Během téhož dne provedli téměř desítku domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor, při kterých zajistili zhruba 70 gramů pervitinu určeného k další distribuci a finanční prostředky ve výši více než 2 miliónů korun, pořízené z prodeje drog. Dále zajistili také velké množství výpočetní techniky a komunikačních zařízení používaných k distribuci drog.

Ve středu dne 26. června 2019 kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje obvinili celkem 6 osob ve věku od 35 až do 48 let. Tři z nich ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, neboť jeden byl za stejný trestný čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán a dva spáchali čin ve značném rozsahu. Zbylé tři ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dva obvinění si navíc vyslechli i obvinění ze spáchání přečinu vydírání.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí tří obviněných do vazby, který jej akceptoval. Soudce všechny tři obviněné poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí třem obviněným trest odnětí svobody až na pět let, dalším třem až na deset let.

nprap. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
28.06.2019 14:06
Video




0 +
 

Hlavní zprávy