Region: Policisté se více zaměří na místa s vyšší koncentrací osob

Ve čtvrtek dne 12. března 2020 byl v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlášen nouzový stav ve smyslu zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení. Nouzový stav vyhlásila vláda České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázaným výskytem onemocnění COVID -19. Tento stav přinesl řadu omezení a krizových opatření s cílem zmírnit šíření nákazy.

dezinfekce

Policisté v Karlovarském kraji od začátku vyhlášení nouzového stavu pravidelně kontrolují dodržování nařízení vlády, zejména uzavření provozoven, povinnost nosit na veřejnosti ochranné prostředky a shromažďování osob.

Po zkušenosti z minulých dnů a s příchodem hezkého počasí lze tento a následující víkend,  ve dnech 4. - 5. 4. 2020 a 10. - 13. 4. 2020, předpokládat vyšší návštěvnost turistických oblastí, na cyklostezkách, venkovních sportovištích, v parcích, lázeňských stezkách, a s tím související ohrožení bezpečnosti osob. Proto byla na území Karlovarského kraje na tento a příští víkend vyhlášena speciální akce. Během této akce se policisté ve větší míře zaměří na místa s vyšší koncentrací osob a budou kontrolovat dodržování vládních nařízení, která mají zabránit přenosu onemocnění COVID -19.

Většina občanů se chová zodpovědně a respektuje vládní nařízení, přesto se ale policisté setkávají i s těmi, kteří nařízení vlády neberou vážně. V těchto případech policisté řeší tato porušení oznámením příslušnému správnímu orgánu k projednání. 

Kromě kontrol dodržování vládních nařízení se policisté dále zaměří také na dohled nad veřejným pořádkem a na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.


mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.04.2020 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy