Region: Počasí potrápilo řidiče v celém kraji

Husté sněžení, nárazový vítr a špatná sjízdnost komunikací potrápila ve středu dne 17. ledna 2018 většinu řidičů v Karlovarském kraji, především pak řidiče nákladních vozidel. Nákladní vozidla stála na mnoha místech, především v kopcích, kam nemohli řidiči vyjet.

dezinfekce

Na Karlovarsku došlo i k několika dopravním nehodám nákladních vozidel. Krátce před polednem řídil 49letý řidič nákladní vozidlo s návěsem po silnici 1/13 ve směru jízdy od Ostrova na Chomutov. Při jízdě v mírném klesání komunikace zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím nákladním vozidlem, které zastavovalo z důvodu kolony, a narazil do něj. Naštěstí neutrpěl nikdo žádné zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 300 tisíc korun.

Půl hodiny po poledni došlo k další dopravní nehodě dvou nákladních vozidel jedoucích po silnici 1/6 ve směru jízdy od Karlových Varů na Prahu. Pětatřicetiletý řidič i v tomto případě nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím nákladním vozidlem, který zastavoval z důvodu vzniklé kolony a narazil do něj. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 200 tisíc korun. Pětatřicetiletý letý řidič byl při dopravní nehodě lehce zraněn, a proto byl převezen k ošetření do nemocnice.

V obou případech provedli policisté se všemi řidiči orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativně. Za přestupek pak řidiči, kteří nabourali do před nimi jedoucích vozidel, dostali od policistů blokovou pokutu.

nprap. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy