Region: Pobídka vlády pro BMW byla schválena (TV Západ)

Automobilový koncern BMW získal rozhodnutím vlády ČR investiční pobídku ve výši téměř 529 milionů korun. Ta se týká výstavby zkušebního polygonu u Sokolova, kde má vzniknout jedno z center vývoje autonomní dopravy.

dezinfekce

Firma bude v příštích letech investovat okolo 250 milionů EUR a vytvořit několik stovek pracovních míst. Karlovarský kraj se zavázal investovat do příjezdové komunikace do areálu.

„V současné době Karlovarský kraj finalizuje zpracování projektové dokumentace, která by také měla být podána k vystavení stavebního povolení. Podle projektové dokumentace by příjezdová komunikace měla stát zhruba 100 milionů korun. Bude to silnice III. třídy, která je zahrnuta v akčním plánu restrukturalizace tří regionů. Je to dokument, který schvalovala vláda. Na základě toho a i proběhlého jednání s ministrem dopravy, bychom finanční prostředky na vybudování příjezdové komunikace měli získat ze státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Významná investice je skvělou zprávou i pro město Sokolov.

„Je to velká šance pro celý náš region, protože sem přijde Hi-Tech technologie. Pro rozvoj regionu to je opravdu zásadní investice. Já jsem nadšena a moc děkuji,“ neskrývala radost starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Polygon s řadou budov a okruhem v délce přes 100 kilometrů má vzniknout do roku 2022 na ploše asi 500 hektarů severně od Sokolova. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy