Region: Opakovaně kradl. Nyní je ve vazbě

Sokolovští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 36letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Takového jednání se měl dopustit nejméně v šesti případech na Karlovarsku a Sokolovsku v období od července roku 2018 do února roku 2019.

dezinfekce

V polovině července společně s dalším mužem měli odcizit v Karlových Varech z prodejny oděvů různé oblečení, čímž majiteli způsobili škodu přesahující 5 tisíc korun. Na začátku září měl obviněný muž vniknout do uzamčeného domu v Chodově, kde vnikl do sklepních prostor, ze kterých odcizil jízdní kolo a různé nářadí. Celkem způsobil škodu kolem 20 tisíc korun. V polovině září opět v Chodově vnikl do zaparkovaného neuzamčeného vozidla, ze kterého odcizil autorádio a další věci v hodnotě kolem 2 tisíc korun. Další trestné činnosti se dopustil v listopadu v Karlových Varech. Zde měl za užití násilí poškodit vchodové dveře do domu, vniknout dovnitř a ze suterénu chodby odcizit 3 bezpečnostní kamery. Poškozením dveří způsobil škodu kolem 80 tisíc korun a na odcizených kamerách kolem 11 tisíc korun. V polovině ledna se opět přesunul na Sokolovsko, kde v malé obci odcizil z pozemku několik hliníkových disků v hodnotě kolem 18 tisíc korun. Ze stejného místa si odnesl i bourací kladivo v hodnotě necelých 20 tisíc korun. Naposledy měl krást v polovině února v Chodově. Zde měl využít příležitosti neuzamčených vchodových dveří do domu, kam vnikl. Poté se měl vloupat do místní tzv. kočárkárny, ze které po prohledání nic neodcizil. Poškozením však způsobil škodu kolem 3 tisíc korun.

Takového jednání se měl dopustit i přesto, že byl Okresním soudem v Karlových Varech mimo jiné i za krádeže odsouzen a potrestán. Kriminalisté na obviněného muže podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který akceptoval. Během dnešního dopoledne jej soudce poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu tak hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za způsobenou větší škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy