Region: Odcizil dva přívěsy

Dne 4. února 2020 čtyřiatřicetiletý muž ze Sokolovska nahlásil krádež nákladního přívěsu, který měl připojen na tažném zařízení u svého zaparkovaného vozidla tovární značky Honda. Po oznámení policisté začali po pachateli a přívěsu intenzivně pátrat. Po pár dnech si policista v civilu z Obvodního oddělení Bečov nad Teplou během své cesty domů všiml projíždějícího automobilu Volkswagen s přívěsem, o kterém se domníval, že by mohl odpovídat popisu odcizeného přívěsu z Krásna.

dezinfekce

Na nic nečekal a kontaktoval sloužící kolegy v terénu z Obvodního oddělení Bečov nad Teplou, kteří se okamžitě za vozidlem vydali. Po krátké chvíli automobil předepsaným způsobem zastavili a provedli jeho kontrolu. Lustrací v policejních evidencích se podezření potvrdilo. Osádku vozidla, kterou tvořili dva muži ve věku 21 a 29 let, policisté zajistili a převezli k provedení dalších úkonů na policejní služebnu. Výborná práce kriminalisty z prvního oddělení obecné kriminality v Sokolově z detašovaného pracoviště v Horním Slavkově ve spolupráci s místními policisty vedla k objasnění nejen krádeže z Krásna, ale také k dalším.

Devětadvacetiletý muž ze Sokolovska, který se nacházel ve vozidle jako spolujezdec, se následně doznal ke svým činům. Kromě krádeže nákladního přívěsu z Krásna má na svědomí i další dva skutky. Koncem listopadu roku 2019 na parkovišti v Kynšperku nad Ohří měl z vozidla tovární značky Mercedes Benz demontovat čtyři hliníková kola s pneumatikami. Muž poté vozidlo usadil na dřevěné špalky a z místa s koly odjel. Poškozenému majiteli vznikla škoda ve výši kolem 25 tisíc korun. Policisté ze Sokolovska mu za tyto dva skutky sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Dalšího protiprávního jednání se měl dopustit v polovině prosince roku 2019 na Karlovarsku. Ve večerních hodinách měl ze zahrady domu 35letého muže odcizit přívěsný vozík, který měl následně prodat. Tím majiteli způsobil škodu ve výši kolem 10 tisíc korun. Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání přečinu krádež.

Výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost potrestán a odsouzen Okresním soudem v Sokolově. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
28.02.2020 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy