Region: Od čerpacích stanic odjížděl bez placení

Čtyřiapadesátiletý muž z Karlových Varů měl od začátku ledna do začátku února letošního roku ujíždět od čerpacích stanic bez zaplacení. A to nejen v Karlovarském kraji. Za pohonné hmoty totiž neplatil ani v kraji Plzeňském.

dezinfekce

Vše mělo začít 8. ledna, kdy ve večerních hodinách přijel jako spolujezdec v osobním automobilu značky Škoda, které patří jeho přítelkyni, na čerpací stanici v Aši. Po vystoupení měl do automobilu natankovat přes 60 litrů pohonných hmot a následně z místa bez zaplacení odjet. Totožná situace se opakovala o týden později v Kraslicích. Na konci ledna se měl vrátit na čerpací stanici v Aši, kde tentokrát nenatankoval do vozidla, ale do připravených kanystrů. O den později se vydal do Kynšperka nad Ohří. Tam měl na místní benzinové čerpací stanici natankovat jak do vozidla, tak do kanystrů. Stejně si měl poté počínat také v Plané na Tachovsku.

Bez zaplacení měl muž odjet od čerpacích stanic v pěti případech. Celkově měl odcizit přibližně 500 litrů pohonných hmot a způsobit tím škodu téměř 20 tisíc korun.

Klec spadla druhý únorový den. Muž měl na automobilu poškozené kolo a tak šel v dopoledních hodinách na parkoviště v Chebu, kde chtěl ze zaparkovaného vozidla demontovat pneumatiku. To se mu podařilo, ovšem ta poté na něj byla příliš těžká a proto se rozhodl zavolat si taxi. Mezitím na místo dorazili také policisté, kteří muže zajistili a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

V případě prokázání viny mu hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.


nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy